خانه / آثار تاریخی و باستانی / گنج و دفینه دفینه پیدا شده در قائمشهر مازندران

گنج و دفینه دفینه پیدا شده در قائمشهر مازندران

در این پست از سایت antique-book-treasure.ir گنج و دفینه دفینه پیدا شده در قائمشهر مازندران را برای شما عزیزان قرار دادیم .

گنج و دفینه دفینه پیدا شده در قائمشهر مازندران
گنج و دفینه دفینه پیدا شده در قائمشهر مازندران

گنج و دفینه دفینه پیدا شده در قائمشهر مازندران,کشف گنج و دفینه در شهرستان قائمشهر مازندران,گنج قائمشهر,دفینه قائمشهر,پیدا شدن دفینه و خزانه در قائمشهر مازندران

گنج و دفینه دفینه پیدا شده در قائمشهر مازندران

چند روز پیش بود که دو پسرعموی بابلی با جمع‌آوری همه اندوخته‌های خود به جنگل‌های «بزچفت» بابل‌کنار رفتند تا رؤیای 100 ساله را یک شبه پشت‌سر بگذارند، اما سهم آنها از این تصورات گلوله‌های سربی داغی بود که جانشان را تباه ساخت و خانواده‌هایشان را در عزایشان سیاهپوش کرد.  در حادثه دیگری نیز جوان ساروی برای یافتن گنج با چند مرد همگام شد و هشت سال طول کشید تا پیکر بی‌جانش در گودال‌های اطراف کیاسر در حالی که به طرز مرموزی از پای درآمده بود، توسط چوپانان منطقه پیدا شد.
ماجرای مرگ دو برادر مازنی نیز از آن دست اتفاقاتی بود که هنوز هم با وجود اعلام رسمی خودکشی از سوی پلیس سمنان ابهامات فاش نشده زیادی پیرامون آن وجود دارد. گفته می‌شود این دو برای یافتن گنج به منطقه سمنان رفته بودند اما سهم‌شان از صندوقچه‌ای که قرار بود آینده آنها را رؤیایی‌تر از همیشه بکند، دو سرب داغ در کالبد جانشان بود. جسد این دو جوان نیز در حالی پیدا شد که اجساد آنها کنار جاده منتهی به کیاسر کنار جاده رها شده بود.  اما همه اتفاقات حضور در قرارگاه خاکستری با مرگ آدم‌ها همراه نبوده است. در تازه‌ترین حادثه‌ای که از سوی پلیس آگاهی مازندران فاش شده است، یک مرد به بهانه فروش اشیای عتیقه طعمه‌های خود را به محل قرار می‌کشاند و با خالی کردن جیب‌هایشان جانشان را به آنها می‌بخشید.
سرهنگ «محمد عظیمی» رئیس پلیس آگاهی پلیس استان مازندران می‌گوید: در پی گزارشی مبنی بر فعالیت یک کلاهبردار به نام «رحمت» 45 ساله در سطح آمل که به بهانه فروش اشیای عتیقه و قیمتی اقدام به کلاهبرداری میلیاردی از مشتریان این اشیا که اغلب از افرادی پولدار و با تمکن مالی بالا هستند، موضوع در دستور کار مأموران پلیس آگاهی آمل قرار گرفت.
مأموران با دریافت این گزارش با انجام تحقیقات از فریب‌خوردگان دریافتند کلاهبردار پس از شناسایی آنان با ارائه چند سکه طلا به عنوان نمونه مدعی می‌شد تعداد زیادی از این سکه‌ها را در اختیار دارد، با این افراد وارد معامله‌های چند صد میلیونی و حتی میلیاردی شده و در یک فرصت مناسب با همدستی اعضای باندش با سرکیسه کردن مشتریان، پول‌های نقد و سکه‌های طلا را به جیب زده و متواری می‌شد.
مأموران با انجام یک سری اقدامات اطلاعاتی و تحقیقات پلیسی مخفیگاه مرد شیاد را در خانه یکی از اقوامش شناسایی و پس از هماهنگی قضایی در یک عملیات غافلگیرانه وی را دستگیر کردند.  وی افزود: این شیاد در تحقیقات و بازجویی‌های فنی پلیس با اقرار به جرم خود از ثروت یک میلیارد و 100 میلیون تومانی‌اش پرده برداشت.
سرهنگ عظیمی با اشاره به اینکه خرید و فروش و قاچاق اشیای عتیقه جرم محسوب می‌شود، به شهروندان و افرادی که قصد خرید و فروش اشیای عتیقه را دارند، توصیه کرد: با خودداری و شرکت نکردن در این معاملات که جرم محسوب می‌شود، مراقب افراد شیادی که به بهانه فروش اشیای عتیقه به اعمال مجرمانه‌ای چون کلاهبرداری، سرقت و قتل دست می‌زنند، باشند.
در کنار بیشتر شدن فعالیت حفاران غیرمجاز، فعالیت گروه‌های کلاهبردار و عرضه‌کنندگان اشیای تاریخی در چند استان کشور نیز بیشتر شده است. فعالان میراث فرهنگی تأیید کرده‌اند که تبهکاری با بهره‌گیری از تب خرید اشیای تاریخی در برخی شهرهای کشور و حتی تهران در این مدت افزایش یافته است.
بر اساس اطلاعات به دست آمده در مازندران و چالوس اما گروهی فعالیت دارد که تمرکزش بر عرضه اشیای مفرغی است. این گروه توانسته در جعل مجسمه‌های مفرغ نیز فعالیت کند. به گفته فعالان مطلع میراث فرهنگی، گروهی نیز در استان گلستان فعالیت دارند که بیشترشان در شهرستان مینودشت هستند که به معامله تابوت‌های باستانی و اشیای وابسته به تدفین‌ها و جام‌های ریتون و بشقاب‌های تاریخی و اشیای زرین اقدام کرده‌اند.
گروه گیلا اما در میان منابع فعال در حوزه میراث فرهنگی به یکی از خبره‌ترین گروه‌ها در سوءاستفاده از آثار تاریخی شناخته شده‌اند. گفته می‌شود این گروه در توزیع اشیای تاریخی سالم و اصالت‌دار اما نه چندان گران، همچون سنجاق‌های مفرغی، ادوات جنگی مانند سرپیکان‌ها، کاسه و بشقاب تاریخی، گردنبند و نیم تاج و کمربند‌های مفرغی و نقره کوب و حتی اشیای تاریخی جعلی نیز فعالیت دارد.
فعالان میراث فرهنگی و منابع موثق گفته‌اند گروه اسالم، خلخال و اردبیل به همراه گروه تالش و انزلی یکی از بی‌رحم‌ترین گروه‌های شناخته شده در حوزه معاملات زیرزمینی آثار تاریخی در کشور است که فعالیت آنها به گفته این منابع در برخی موارد باعث قتل شده است.
گفته‌ می‌شود گروه تالش و انزلی با بهره‌گیری از ابزار پیامک و تلفن همراه و همچنین با در اختیار داشتن اشیای زیبا و اصیل اقدام به جعل اشیا و عرضه آنها در بازار زیرزمینی معاملات اشیای عتیقه می‌کنند.  براساس اطلاعات فعالان میراث فرهنگی که موفق به ورود در گروه‌های غیرقانونی اشیای تاریخی شده‌اند، در شهر شوش پایتخت زمستانی هخامنشیان در خوزستان، چند باند کلاهبردار تشکیل شده که از طمع خرید اشیای تاریخی با بهره‌گیری از ابزار پیامک و تلفن همراه استفاده می‌کنند. گفته می‌شود گروه شوش بیشتر در جعل و عرضه سکه‌های تاریخی و مجسمه‌های تاریخی فعالیت دارند. پیگیری‌ها مشخص کرد که این گروه سابقه انجام قتل ندارند اما فعالیت‌های خشونت‌آمیز در برخورد با افرادی که به طمع خرید آثار تاریخی نزدشان رفته‌اند داشته‌اند. این گروه به گفته منابع این گزارش، بیشتر به جعل سکه‌های تاریخی دوره اسلامی، سکه‌های دوره سلوکی و مجسمه‌های سبک در کارگاه‌هایی که برای همین منظور برپا کرده‌اند می‌پردازند. آنها حتی دارای تجهیزاتی هستند که نقش واقعی یک سکه باستانی را روی فولاد حک می‌کند، پس از آن با بهره‌گیری از دستگاه پرس شروع به تولید انبوه سکه‌های تاریخی روی صفحات برنجی می‌کنند و با آبکاری طلا اشیای تقلبی را به‌عنوان اشیای باستانی و تاریخی عرضه می‌کنند.
باند دیگری نیز در قالب باند الیگودرز در شهرهای الیگودرز، ازنا، درود، خمین و اراک به گفته فعالان میراث فرهنگی در حال فعالیت است که از بزرگ‌ترین گروه کلاهبرداری با بهره‌گیری از اشیای تاریخی است. گفته می‌شود این گروه دارای نفوذ محلی است و بیشتر با همان شیوه ارسال پیامک فعالیت می‌کند. براساس خبرهایی که رسیده، باند الیگودرز به توزیع سکه‌های جعلی مربوط به دوره عباسی اقدام می‌کند و دارای چند کارگاه جعل سکه‌های تاریخی است و اعضای آن از توان مالی خوبی برخوردارند.
در خراسان مرکزی و شمالی نیز باند توزیع مجسمه‌های تاریخی جعل شده از سنگ، سفال و در برخی موارد طلا وجود دارد. باند خراسانی کلاهبرداران اشیای تاریخی، خریداران را برای مشاهده اشیا به مناطق زیر نفوذ خود می‌کشاند و آنها را سرکیسه می‌کند. گروه خراسان‌شمالی و مرکزی حتی ازطریق توزیع تصاویر و سی دی‌های مربوط به اشیای جعل شده اقدام به جذب مشتری برای فروش آثار تاریخی تقلبی خود نیز کرده است.
در تهران اما خیابان منوچهری تبدیل به مرکز مبادله غیرقانونی و زیرزمینی اشیای تاریخی شده است. یک کارشناس میراث فرهنگی می‌گوید: سکه‌های ساسانی و هخامنشی، زیورآلات، سکه‌های نقره هخامنشی(شِکِل) و سکه‌های طلای هخامنشی(دریک)، ظروف نقره ساسانی و مهرهای سلطنتی، کاسه‌ها و جام‌های دوران مفرغ و عصر آهن ازجمله اشیایی است که در همین خیابان منوچهری تهران به فروش می‌رسد.  به گفته او، بیشترین معاملات در بازار غیرقانونی و زیرزمینی منوچهری مربوط به سکه‌های نقره و طلا و زیورآلاتی است که از گورهای دسته جمعی کهن کشف شده و حتی اشیای متعلق به دوره مادها نیز در این بازار مشاهده شده است.
براساس تبصره 3ماده 16تشکیل یگان‌های حفاظت در کشور کارکنان این یگان‌ها به‌عنوان«ضابط خاص» قضایی معرفی شده‌اند. این دستورالعمل شامل یگان ویژه حفاظت سازمان میراث فرهنگی نیز می‌شود. آن‌طور که در ماده 5از شرح وظایف یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی هم آمده است، «انجام اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از تعرض و تجاوز اشخاص حقیقی یا حقوقی به آثار تاریخی و فرهنگی نظیر: تخریب بناهای تاریخی، حفاری غیرمجاز، سرقت، قاچاق و خرید و فروش غیرمجاز آثار و اشیای تاریخی و باستانی از وظایف یگان حفاظت میراث فرهنگی است.» اما به‌نظر می‌رسد در شرایطی که برخی فعالان میراث فرهنگی از شدت یافتن معاملات غیرقانونی اشیای تاریخی و باستانی در نقاط مختلف کشور خبر می‌دهند و آن‌طور که یک کارشناس میراث فرهنگی از آرامش موجود در قلب معاملات زیرزمینی اشیای تاریخی در بازار سیاه اشیای عتیقه در تهران گفته است، حفاران غیرمجاز و قاچاقچیان اشیای تاریخی، همچنان پیشتاز معاملات غیرقانونی شناسنامه‌های هویتی کشور و تلاش برای فروش آنها در بازارهای خارجی هستند./ایران

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *