خانه / ذکر و دعاهای قرآنی / بهترین زمان و شرایط استجابت دعا چه مواقعی است ؟

بهترین زمان و شرایط استجابت دعا چه مواقعی است ؟

در این پست از سایت ذکر و دعاهای قرآنی دعاگو 2agoo.com بهترین زمان و شرایط استجابت دعا چه مواقعی است ؟ را برای شما عزیزان قرار دادیم .

بهترین زمان و شرایط استجابت دعا چه مواقعی است ؟
بهترین زمان و شرایط استجابت دعا چه مواقعی است ؟

بهترین زمان و شرایط استجابت دعا چه مواقعی است ؟,چه زمانی برای استجابت دعا مناسب است ؟,بهترین مواقع برای استجابت دعا,بهترین شرایط برای اجابت شدن دعاها

بهترین زمان و شرایط استجابت دعا چه مواقعی است ؟

دعا یکی از اعمال آرامش بخش و مستحبی است که در زمانهایی خاص و شرایطی خاص به اجابت نزدیک تر است . در این مطلب با بهترین زمانها و شرایط  استجابت دعا آشنا میشویم . دعا با فضیلت ترین عبادات در نزد پروردگار است و ائمه اطهار (ع) زمان های خاصی را برای این فریضه مهم ذکر کرده اند. بهترین زمان های استجابت دعا چه موقع است؟

حجت الاسلام والمسلمین مهدی شهرباف کارشناس مسائل مذهبی در خصوص جایگاه دعا اظهار کرد:دعا در بین عبادات دارای یک جایگاه ویژه بوده و بزرگان دین آن را افضل عبادات و دارای درجه عالیه می دانند.

وی افزود: آیات شریفه قرآن هم دلالت بر این مهم دارند :« ادْعُوني أَسْتَجِبْ لَكُم، بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را .»

شهرباف عنوان كرد : از امام باقر(ع) نقل شده است كه فرمود:

«مَا مِنْ شَيْ‏ءٍ أَفْضَلَ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ أَنْ يُسْئَلَ وَ يُطْلَبَ مِمَّا عِنْدَهُ وَ مَا أَحَدٌ أَبْغَضَ إِلَى اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ مِمَّنْ يَسْتَكْبِرُ عَنْ عِبَادَتِهِ وَ لَا يَسْأَلُ مَا عِنْدَهُ؛

هيچ چيزي نزد خداوند افضل از اين نيست كه دست دعا و مسئلت به پيشگاه او دراز كنند

و فضل و نعمت او را تقاضا كنند و هيچ كس مبغوض تر و منفورتر نزد خداونداز كساني كه از عبادت او تكبر مي ورزند و از مواهب او تقاضا نمي كنند نيست.»

وی با تاکید بر درجه والای دعا در بین ائمه اطهار (ع) خاطر نشان کرد:

در کتاب جواهر الکلام جلد هفتم که یکی ازکتب مهم فقهی است از امام جعفر صادق (ع) نقل شده :«دونفر که با هم نمازشان راشروع کرده و پایان می دهند فقط یکی بیشتر دعا می خواند و کمتر قرآن می خواند و دیگری بیشتر قرآن می خواند و کمتر دعا می خواند

شخصی درباره این دو نفر سوال کرده و می گوید: أیهما أفضل ؟ کدام یک برتر است؟ امام (ع) می فرماید:
هرکدام دارای فضائلی هستند . شخص می گوید:کدام یک با فضیلت تر از دیگری است؟

امام صادق (ع) فرمود: الدعا افضل، دعا افضل تر و برتر است همانطور که خداوند متعال می فرماید:

ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ؛ مرا بخوانيد تا شما را اجابت كنم

در حقيقت كسانى كه از پرستش من كبر مى ‏ورزند به زودى خوار در دوزخ درمى ‏آيند؛لذا امام (ع) می فرماید: به والله که دعا بالاترین عبادت است. وبسیار بر عبادت بودن دعا تاکید می کند.

دوست داشتنی ترین اعمال نزد خداوند

این کارشناس مذهبی افزود: حضرت علی (ع) می فرماید: أحب الأعمال عند الله فی الارض الدعا،دوست داشتنی ترین اعمال نزد خداوند متعال دعا است.

وی در رابطه با تدوین واژه دعا تشریح کرد: دعا از واژه “دعو” به معنای دعوت کردن آمده و سه عنصر دارد که این عناصر یکی داعی یعنی دعوت کننده ، مدعو به معنی دعوت شده و در آخر مکان عبادت است.

حجت الاسلام شهرباف افزود : خداوند متعال به عنوان دعوت شده زمانی وارد مکان دل و روح ما در هنگام دعا می شود که این مکان از هر گونه گناهی پاک و منزه باشد که لازمه این پاکی استغفار به درگاه ربوبیت الهی است.

وی در خصوص روزها و ماه های پر فضیلت برای دعا اظهار كرد :در بین روز های پر فضیلت، روز عرفه، شب و روز جمعه و در بین ماه ها، ماه مبارک رمضان برای دعا مناسب تر و با فضیلت تر است.

این کارشناس مذهبی در رابطه با روز جمعه افزود:در بین روزهای هفته شب جمعه و روز آن از همه افضل تر است و در روایات آمده:هیچ صبحی بهتر از صبح جمعه دمیده نشده است، لذا هنگامی که برادران حضرت یوسف از پدر خود می خواهند تا برایشان دعا کرده و آنها را ببخشد حضرت می فرماید در سحر شب جمعه که از با فضیلت ترین زمان ها برای اجابت دعا است برایتان دعا خواهم کرد.

وی عنوان کرد: یکی دیگر از زمان های اجابت دعا هنگام نزول رحمت الهی است.

استجابت دعا در زمان بارش باران و برف

شهر باف افزود : در زمان بارش باران و برف دعا مستجاب می شود اما یکی دیگر از این زمانها هنگام زوال است که به آن ظهر شرعی نیز گفته می شود. وی در رابطه با غفیله خاطر نشان کرد: غفیله حد فاصل بین نماز مغرب و عشا است که برای اجابت دعا مناسب بوده و در خصوص آن نماز غفیله را مناسب می دانند.

این کارشناس مذهبی افزود: یکی از عللی که به این زمان غفیله می گویند این است که شیطان در این زمان از انسان غافل شده و اجازه راهیابی به انسان راندارد البته نفس اماره در این زمان هم توانایی ارتکاب به گناه را دارد.

حجت الاسلام شهرباف در پایان گفت: خواندن نماز شب و دعا در زمان نیمه شب شرعی که یازده ساعت و ربع بعد از اذان ظهر شروع می شود نیز بسیار تاکید شده است و لازم به ذکر است هرچه این زمان به اذان صبح نزدیک تر باشد اجابت دعا بیشتر خواهد بود.

لینک کانال دعا و اذکار : https://telegram.me/doagooo

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *