خانه / دعا / دعای چله بریدن نوزاد – آیا دعا برای چله بری نوزاد واقعیت دارد یا خرافات است ؟

دعای چله بریدن نوزاد – آیا دعا برای چله بری نوزاد واقعیت دارد یا خرافات است ؟

در این پست از سایت ذکر و دعاهای قرآنی دعاگو 2agoo.com دعای چله بریدن نوزاد – آیا دعا برای چله بری نوزاد واقعیت دارد یا خرافات است ؟ را برای شما عزیزان قرار دادیم .

دعای چله بریدن نوزاد - آیا دعا برای چله بری نوزاد واقعیت دارد یا خرافات است ؟
دعای چله بریدن نوزاد – آیا دعا برای چله بری نوزاد واقعیت دارد یا خرافات است ؟

دعای چله بریدن نوزاد – آیا دعا برای چله بری نوزاد واقعیت دارد یا خرافات است ؟,دعای روز چهلم نوزاد,دعای چله بری نوزاد,دعای چله نوزاد چگونه است ؟,شستن نوزاد و خواندن دعا در روز چهلم تولد نوزاد,دعای چله نوزاد برای رشد استخوان های بچه,دعای چله نوزاد در روایات اهل بیت و ائمه (ع)

دعای چله بریدن نوزاد – آیا دعا برای چله بری نوزاد واقعیت دارد یا خرافات است ؟

یکی از بزرگ ترین آفات هر دینی گرایش مردم به خرافات است. بحث دعای چله نوزاد برای رشد استخوان های بچه، همه از خرافاتی است که هیچ اثر و نشانه ای از آن در متون روایی نیست. همان طور که فهمیدن این طور مطالب از قرآن بیشتر شبیه به دروغ و کذب است. بسیاری با همین شگردها مردم را به دور خود جمع می کنند و از آنان سوء استفاده های مادی و یا احیاناً غیرمادی می کنند. بهتر است انسان به جای مراجعه به این امور به خداوند توکل کند و از او کمک بطلبد و مطمئن باشد که خداوند خیر و مصلحت او را می خواهد

نمونه هایی از دعای چله نوزاد

یکی از خرافاتی که در بین مردم رواج دارد دعای چله نوزاد است؛ به عنوان نمونه گفته شده:

«اگر بچه ای در چله باشد، استخوان های آن بچه خوب رشد نمی کند و بچه ضعیف الجثه بار می آید و قد او کوتاه می ماند. برای بریدن چله کودک، مقداری نخ ابریشم سرخ و سفید را از نوک انگشتان پا تا سر بچه، با آن نخ اندازه گرفته و این دعای چله نوزاد را چهار بار بر آن نخ می خوانند و فوت می کنند:

«اعوذ بالله من الشیطان الرجیم سبحان الله الملکُ الجبّار سُبحان الله العَزیز الغفّار سُبحان الله الکبیر المتعال؛ بریدم چله فلان بن فلانه را (و اگر دختر بود به جای بن، بنت بگوید) از دیو و پری و آدمی و بنات حوا بحق محمّد و اله»

سپس آن نخ را به چهار قسمت تقسیم نموده و در چهار گوشه اتاق دفن می نمایند و معتقدند آن مرض رفع خواهد شد».

چگونه دعای چله نوزاد را بخوانیم؟

باید توجه داشت که دعا و ارتباط با خدا محدود به زبان و الفاظ خاصی نیست، بلکه به هر نحوی که بنده بتواند با خدایش صحبت کند، همان مطلوب و شایسته است که آن را انجام دهد، بنابر این اگر بر فرض در موردی دعای خاصی به دست ما نرسیده، معنایش این نیست که پس ما می توانیم به خرافات پناه ببریم، بلکه به طور طبیعی و عادی می توانیم با خدا سخن بگوییم و از او حاجاتمان را بخواهیم

دعای چله نوزاد به فتوای آیت الله مکارم شیرازی

پرسش: طبق رسم و رسوم نوزاد رو بعد از چهل روز به حمام برده و آن را غسل می دهند. آیا از نظر فقهی و اعتقادی این رسم و رسوم صحت قبلی داشته است؟ آیا باید این کار اجبارا انجام گیرد؟

پاسخ: این رسم هیچ گونه مبنای شرعی ندارد و باید آن را ترک کرد و درباره غسل دادن مولود در اوایل تولد در روایات وارد شده است.

پرسش: مى‌گویند زن «زائو» بایستى روز چهلم، غسل «چلّه» انجام دهد. لطفا بفرمائید غسل «چلّه» چیست؟ و آیا تا آن زمان نباید غسلى انجام دهد؟

پاسخ: این گونه سخنان اعتبارى ندارد

دعای چله نوزاد در روایات ائمه

غسل مادر در روز چهلم و دعای چله نوزاد هیچ مبنای شرعی ندارد و آنچه در روایات درباره غسل نوزاد آمده است، مربوط به اوایل ولادت یعنی تا روز هفتم می باشد. (البته شستن نوزاد در صورتی مستحب است كه برای او ضرر نداشته باشد).

 

راوی از امام صادق (ع) از پدرانشان از امام علی (ع) نقل می کند: «بچه هایتان را از غمر [بوی بد- آلودگی های ولادت] بشویید، چون تا زمانی که غمر بر بدن بچه هاست شیطان نزدیک بچه می شود و او را می بوید و وقتی بچه می خوابد داد می زند که به خاطر نزدیکی شیطان به او است».

دعای چله نوزاد از نظر حجت الاسلام یوسف وند

آیا زنى كه تازه زایمان كرده، باید روز چهلم، غسل (چله) انجام دهد؟

همه مراجع: خیر، این سخن هیچ اعتبارى ندارد.

فلسفه دعای چله نوزاد

«چله‌ور» معادل كُردی چلّه بریدن فارسی است. گذشتگان بر آن بوده‌اند كه زن پس از ازدواج یا زایمان باید چهل روز از خانه بیرون نرود و نیز نباید زن دیگری كه تازه زایمان یا عروسی كرده نزد او بیاید و نباید به حیوانات نزدیك شود یا به چشمه برود زیرا چلّه به او می‌افتد و او نازا یا نوزادش مریض می‌شود.

در فرهنگ فارسی عامیانه، ذیل چلّه افتادن آمده است: «چون عروسی یا زنی آبستن نمی‌شد… می‌پنداشتند كه چلّه به او افتاده است و برای اینكه آبستن شود، باید چلّه بُری كند… به اتاق زائو و نوزاد، گوشت نپخته نمی‌آوردند زیرا چلّه گوشت به بچه می‌افتاد و حالش به هم می‌خورد ـ به نقل از كتاب از خشت تا خشت از محمود كتیرایی ».

قدیما همچنین می‌گفته‌اند:

زن باید سه چلّه ببُرد: یكی برای خوشیختی در خانه شوهر، یكی برای بچه دار شدن و یكی برای چشم زخم

باید دانست كه چلّه افتادن و چلّه بُریدن (دعا چله نوزاد) در شریعت، اصلی ندارد و صرفاً یك باور عامیانه قدیمی، خرافی و بی‌پایه است و نباید به نحوست چلّه معتقد بود و دعای چله نوزاد اساسی ندارد.

بدیهی است كه اگر كسی از فردی متّقی بخواهد كه برای فرزندان یا نزدیكانش دعا كند، اشكالی ندارد، بلكه طلب دعا از مؤمنین، پسندیده و سنّت است.

بازنشر : سایت دعاگو (مرجع ذکر و دعاهای قرآنی)

درباره ی admin

یک دیدگاه

  1. سلام ، عالی دست شما درد نکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *