خانه / مطالب متفرقه / نحوه داشتن ارتباط قلبی و خالص با خدا و راز و نیاز واقعی با خالق یکتا

نحوه داشتن ارتباط قلبی و خالص با خدا و راز و نیاز واقعی با خالق یکتا

در این پست از سایت ذکر و دعاهای قرآنی دعاگو 2agoo.com نحوه داشتن ارتباط قلبی و خالص با خدا و راز و نیاز واقعی با خالق یکتا را برای شما عزیزان قرار دادیم .

نحوه داشتن ارتباط قلبی و خالص با خدا و راز و نیاز واقعی با خالق یکتا
نحوه داشتن ارتباط قلبی و خالص با خدا و راز و نیاز واقعی با خالق یکتا

نحوه داشتن ارتباط قلبی و خالص با خدا و راز و نیاز واقعی با خالق یکتا,چگونه می توان با خدا راز و نیاز واقعی کرد ؟,چگونه باید با خداوند ارتباط قلبی واقعی برقرار کرد ؟,ارتباط قلبی و خالصانه با خدا

نحوه داشتن ارتباط قلبی و خالص با خدا و راز و نیاز واقعی با خالق یکتا

بهترين راه ارتباط قلبي با خدا برقرار كردن، كه از آن به تقرّب الهي نيز ياد مي شود، همان راه هاي فكري و اعتقادي و عملي است كه در شرع مقدس بازگو شده، كه برخي از اين راه ها و روش هاي عملي به عنوان يك عمل واجب از انسان خواسته شده و بعضي ديگر به عنوان عمل مستحبي است، كه اگر كسي بخواهد با خالق هستي بخش خود، ارتباط برقرار نمايد، مي تواند با آن اعمال كه در واقع نوعي (كُد) و شماره برقراري ارتباط است با خداوند ارتباط قلبي برقرار نمايد و با او به نجوي بپردازد. در اينجا به چند نمونه از آن اعمال اشاره مي شود:

الف: نماز شب: در روايتي آمده كه خداي متعال به حضرت موسي ـ عليه السلام ـ فرمود: اي فرزند عمران دروغ مي گويد آن كس كه گمان مي كند مرا دوست دارد و همين كه شب مي رسد از من روي مي گرداند و مي خوابد، مگر نه اين است كه هر محبّي خلوت با محبوب خويش را مي خواهد؟ هان اي فرزند عمران؟ بدان كه من بر دوستان خود مطلع هستم، آن گاه كه تاريكي شب آنان را فرا مي گيرد، چشمان دل آنان را به سوي خود بر مي گردانم و عقوبت هجران و سخط خويش را در برابر چشمانش مجسم مي نمايم، از روي مشاهده با من خطاب مي كنند و از روي حضور با من سخن مي گويد، اي فرزند عمران، در تاريكي شب ها از قلب خويش خشوع را نثار كن و از بدن خويش خضوع را، و از چشمانت اشك را كه تو مرا نزديك خواهي يافت.(1)
از اين روايت بخوبي بدست مي آيد كه يكي از بهترين راه هاي ايجاد ارتباط قلبي با خداوند نماز شب است كه انسان در خلوت تاريكي شب با محبوبش راز و نياز نمايد.
ب: تلاوت قرآن كريم: چيزي ديگري كه براساس روايات تأثير فراواني در ارتباط قلبي با خدا دارد، تلاوت قرآن كريم است. تأكيدات آيات و روايات به تلاوت قرآن به خوبي نشان مي دهد كه آثار و بركات اين كتاب نوراني در موارد مختلف از جمله در ايجاد ارتباط با خداوند نقش اساسي دارد.(2)
ج: مداومت بر تسبيح حضرت زهرا ـ سلام الله عليها ـ ، بعد از نمازهاي واجب نيز در ايجاد ارتباط قلبي انسان با خداوند مؤثر است.
د: يكي از بهترين گزينه ها براي ايجاد ارتباط با خداوند نماز است، گذشته از آن كه در روايات بر اين گزينه فراوان تأكيد شده، در ميان ساير عبادات نيز آسان ترين راهي است كه انسان مي تواند از آن طريق با خداوندش ارتباط برقرار كند. امام صادق ـ عليه السلام ـ فرمود: (خداوند سبحان فرمود: نزديك نمي كند به سوي من بنده اي از بندگانم را چيزي كه محبوب تر باشد نزد من از نماز واجب، و بنده تقرّب مي جويد به سوي من، با خواندن نماز نافله (نمازهاي مستحبي، مانند نوافل روزانه) تا او را دوست بدارم، هرگاه او را دوست داشتم من سامعة او كه با آن مي شنود و باصرة او كه با آن مي بيند و زبان او كه با آن سخن مي گويد، ‌و دست او كه با آن كارهايي انجام مي دهد خواهم شد، اگر مرا بخواند او را اجابت مي كنم و اگر از من چيزي بخواهد به او مي دهم.)(3)
هـ : راه ديگر ذكر مداوم سبب ارتباط قلبي انسان با خداوند مي شود چنان خود فرمود: أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ(4) آگاه باشيد با ياد خدا قلب ها آرامش پيدا مي كند. مراد آيه آن است كه ذكر خدا، موجب ارتباط قلبي انسان با خدا مي شود و ارتباط قلبي با خدا، مايه آرامش انسان مي گردد. در آيه ي ديگر مي فرمايد: فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ(5) يعني مرا ياد كنيد، تا شما را ياد مي كنم.
نكته اساسي در همه اين امور آن است كه بايد اعمالي كه انسان انجام مي دهد، به طور مداوم باشد تا اثر معنوي آن ظاهر گردد وگرنه با چند بار معلوم نيست، آن نورانيت مورد نظر در انسان پديد آيد در اين مسيري كه آدمي طي مي كند. آدمي در اين مسير هرگز نبايد افراط و زياده روي كند، بخصوص در مراحل آغاز كار بايد به تدريج پيش رفت و اعتدال را حفظ كرد و خود را زياد خسته نكرد. ما بايد سعي نماييم كيفيت اعمال را بالا ببريم، نه كميت آن ها را و يقين بدانيم كه اگر به طور اعتدال و مداوم به اعمال خود ادامه بدهيم به تدريج نورانيت قلب در ما پديد خواهد آمد و به هدف خود خواهيم رسيد.
3. در اين اعمالي كه شروع كرده ايم بايد بدانيم توقع زياد نبايد داشت، هر كاري به اندازه و به تدريج اثرگذار است. همين كه در ما، اين حالت معنوي، پديد آمده كه بدنبال حل مشكليم، در واقع قدم اول را كه مهمترين گام است برداشته ايم و اميد است به نتيجه برسيم. اما بايد توجه داشت كه هرگز نبايد غفلت كرد دچار وسوسه نفساني و شيطاني شد.

پاورقی:

1. شجاعي، محمد، مقالات، نشر صدا و سيما، چاپ دوم، 1375 ش، ح 3، ص 81.
2. شجاعي، محمد، مقالات، ص 150.
3. حر عاملي، محمد بن الحسن، وسايل الشيعه، قم، نشر مؤسسه اهل البيت، 1416 ق، ج 4، كتاب الصلوة، باب 17، ص 72.
4. رعد: 28.
5. بقره: 152.

لینک کانال دعا و اذکار : https://telegram.me/doagooo

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *