خانه / مطالب متفرقه / شرح خواص و رموز اسماء الهی (اسم اعظم خداوند)

شرح خواص و رموز اسماء الهی (اسم اعظم خداوند)

در این پست از سایت ذکر و دعاهای قرآنی دعاگو 2agoo.com شرح خواص و رموز اسماء الهی (اسم اعظم خداوند) را برای شما عزیزان قرار دادیم .

شرح خواص و رموز اسماء الهی (اسم اعظم خداوند)
شرح خواص و رموز اسماء الهی (اسم اعظم خداوند)

شرح خواص و رموز اسماء الهی (اسم اعظم خداوند),خواص اسماء الهی,راز و رمز و اسرار اسماء الهی,رموز اسم های اعظم خداوند,شرح خواص و فضیلت نام های زیبای خداوند

شرح خواص و رموز اسماء الهی (اسم اعظم خداوند)

47- حفیظ ( همیشه نگهبان)

إنَّ رَبّی عَلی کُلِّ شَیءٍ حَفیظٌ )همانا پروردگار من بر هر چیز نگهبان است.(1) (

اسم مبارک « الحفیظ» به معنی حافظ بلکه مبالغه آن اشاره به حفظ تامه و کامل الهی- جل شأنه- می باشد. حفیظ، یعنی آن که خداوند تا زمانی که بقای هر یک از موجودات را مصلحت بداند حافظ و نگاهدارنده آن از تلف شدن و فساد است و این حفاظت، دائمی و مداوم است و محدود به مقطع خلق مخلوق نیست، زیرا محدثات (2)همچنان که در حدوث(3) خود به علت محدثه(4) نیازمندند، به همان گونه در بقای خویش نیز به علت مبقیه (5)نیازمندند و حفیظ بر تمام ممکنات احاطه و عنایت کامله دارد.

خواص:

1- جهت نجات از شر شیطان و وساوس اجنه، بر خواندن اسم « الحفیظ» مداومت نمایند که مجربست.

2- جهت نجات از زندگی نکبت بار، نوشتن اسم « الحفیظ» و بستن آن به بازو موثر است.

3- مداومت بر خواندن اسم« الحفیظ» در جایی که مار و عقرب زیاد است مفید می باشد.

4- برای جلوگیری از سقط شدن بچه در دوران حاملگی و یا مردن آن بعد از تولد، اسم « الحفیظ» روی نقره کنده شود و همراه مادرة( قبل از فارغ شدن) و یا همراه بچه بعد از تولد قرار داده شود.

5- مداومت بر این اسم برای کسی که از مواضع خطر بیمناک است، نافع و سریع الجابت می باشد و ذاکر این اسم، پیوسته از غرق و سوختن و سایر مهلکات و موذیات زمینی و دریایی- بإذن الله- محفوظ است.

6- هر کس این اسم را بعد از نماز( صبح، ظهر یا عصر) روز جمعه 998 مرتبه با خط باریک و ریز روی کاغذ بنویسد و بر بازو بندد، از وساوس شیطان و خوف سلطان و بیم مار و عقرب و خیالات فاسده در امان حضرت سبحان خواهد بود.

 

48- المجیب ( اجابت کننده)

إنَّ رَبّی قَریبٌ مُجیبٌ )همانا خدا به همه نزدیک است و دعای خلق را می شنود و اجابت می کند(.(6)

خواص:

1- جهت رفع حوائج مهم ( یک یا چند حاجت)، کمی بعد از طلوع آفتاب روز جمعه یا در صورت موفق نشدن، بعد از نماز ظهر و عصر روز جمعه، 1001 مرتبه خواندن اسم« المجیب» بسیار مجرب است.

2- هر کس 1001 مرتبه « المجیب» بگوید و به درگاه خداوند عرض حاجت نماید، مأیوس نگردد.

3- مداومت بر اسم مبارک « المجیب» فرد را از نکبت و ذلت نگه می دارد.

4- بعضی گفته اند هر کس در آخر هر دعایی 26 مرتبه بگوید « یا سَریعُ یا مُجیبُ» دعایش به اجابت می رسد.

 

49- ( بزرگوار )

إنَّهُ حَمیدٌ مَجیدٌ )خدا بسیار ستوده صفات و بزرگوار است.( (7)

المَجیدُ مَعناهُ الکَریمُ العَزیزُ (8) و از این جاست قول خداوند تبارک و تعالی :

 

بَل هُوَ قُرآنٌ مَجیدٌ (بلکه آنچه تکذیب کردند قرآن مجید است. (9))

قرآن مجید یعنی: کتاب کریم، شریف، بزرگوار و عزیز قرآن و مجید در لغت، یعنی دارای شرف و بزرگواری.

 

خواص:

1- جهت رفع و دفع ذلت و خواری و تبدیل آن به عزت در هر روز 99 مرتبه ذکر« المجید» خوانده و به خود دمیده شود.

2- مداومت بر اسم « المجید» موجب شفای هر دردی است.

3- مواظبت بر این اسم در خلوت، بر نور دل می افزاید.

 

50- الودود( بسیار دوست دار)

إنَّ رَبّی رَحیمٌ وَدودٌ (همانا پروردگار من مهربانی است دوستدار.(10))

خداوند، همه مخلوقات را دوست می دارد، چرا که سبب خلقت مخلوقات محبت ذات است به ذات: کُنتُ کَنزاً مَخفِیّاً فَأحبَبتُ أن أُعرَفَ فَخَلَقتُ الخَلقَ لِکَی أُعرَفَ.(11)

خواص:

1- جهت باز شدن تمام گره ها و رفع مشکلات در هر روز 77 مرتبه ذکر« الودود» خوانده شود.

 

51- باقی ( همیشه جاوید)

وَ یَبقی وَجهُ رَبِّکَ ذُو الجَلالِ وَالاکرامِ )و ذات خدای منعم و با جلال و عظمت، زنده ابدی است. ((12)

فنا، ضد بقاست. ازلیت، خاص ذات اقدس احدیت است.(13) از سوی دیگر ابدیت نیز تنها به ذات حضرت حق اختصاص دارد و تنها خداست که باقی و پاینده جاوید است. موجودی که مسبوق به عدم است، ابدی نیست.(14) ممکنی که ابدی است، باقیست به بقای خدا(15) و اراده خدا تعلق گرفته است به بقای او. خداوند متعال، برای محمد(ص) و آل محمد(ع)، اراده بقا فرموده است و ایشان، باقی به بقای خدا هستند.

خواص:

به جهت طولانی شدن عمر همراه با طاعت خدا در هر روز 113 مرتبه ذکر« یا باقی» خوانده شود.

 

52- ذوالجلال و الاکرام( دارای بزرگی و بزرگواری و بنده نواز)

وَ یَبقی وَجهُ رَبِّکَ ذُوالجَلالِ وَ الإکرام )(16)و باقی ماند ذات پروردگارت که صاحب بزرگی و شوکت مطلق است.(

صاحب جلال( ذوالجلال) به کسی اطلاق می شود که تمام نعمات از اوست و صاحب غنای مطلق است. صاحب نعمت، کریم و بزرگوار نیز می باشد.

خواص:

1- به جهت رفع گرفتاریهای دشوار که در آن درمانده شده اند، 21 مرتبه گفتن ذکر « یا ذَاالجلال و الاکرام» (17) نافع است.

2- مداومت بر این اسم باعث انقطاع از ما سِوَی الله (18)است و درخواست حوائج از غیر خدا و اهل بیت(ع) از کس دیگری منفعت حقیقی نخواهد داشت.

3- مدامت بر این اسم، باعث پیدا کردن بزرگی و حشمت است در بین مردم.

4- به جهت استجابت  دعا، آن را با« یا ذالجلال والاکرام» ختم نمایید.

5- به جهت برآورده شدن حوائج، مداومت بر ذکر « یا ذالجلال و الاکرام» به تعداد حداقل 9 مرتبه در روز فراموش نشود.

 

53- الاول ( نخستین)

هُوَ الأوَّلُ وَ الآخِرُ وَ الظّاهِرُ والباطِنُ وَ هُوَ بِکُلِّ شَیءٍ عَلیمٌ )اول و آخر و پیدا و پنهان اوست و هم او به همه امور، عالم و داناست.((19)

معنای اولیت، ازلیت است. تمام مخلوقات، حادثند و مسبوق به عدم. مخلوقات و ممکنات ابتدا و انتها دارند اما حضرت خداوند مبدع ( خالق)، ازلی است. همان طور که در حدیث شریف آمده است:

کانَ اللهُ وَ لا شَیءَ غَیرَهُ )خداوند بود هیچ چیز دیگری جز او نبود.((20)

خواص:

1- برای کسب اطلاع از غایبی که به دنبال او باشند، مثلاً زیارت امام زمان(ع)، 40 شب جمعه در هر شب 1000 مرتبه ذکر یا « یا اول» خوانده شود( در یک مجلس)

2- برای برکت پیدا کردن مال، کار و کسب، وقت و …، روزی 37 مرتبه ذکر « یا اول» خوانده شود.( تعداد وسیط این اسم 10 مرتبه و صغیر آن 1 مرتبه می باشد.)

 

54- آخر( واپسین)

هُوَ الأوَّلُ وَ الآخِرُ وَ الظّاهِرُ وَ الباطِنُ وَ هُوَ بِکُلِّ شَیءٍ عَلیمٌ )اول و آخر و پیدا و پنهان اوست و هم او به همه امور، عالم و داناست.((21)

هر موجودی را آخری است، آخر بلا آخر(22) ذات اقدس احدیت است. خداوند متعال بعد از فنای تمام ممکنات، باقی است: الحَمدُ لله الباقی بَعدَ فَناءِ کُلِّ شَیءٍ

خواص:

1- برای کسی که خواستار حسن عاقبت (23)است گفتن 801 مرتبه ذکر « یا آخر» (24)نافع می باشد. ( لازم نیست هر روز این ذکر خوانده شود).

2- برای دفع دشمن قدرتمندی که توانایی دفع آن نیست گفتن 801 مرتبه ذکر« یا آخر» مجرب است.

 

55- ظاهر( پیدا)

هُوَ الأوَّلُ وَ اأخِرُ وَ الظّاهِرُ وَ الباطِنُ وَ هُوَ بِکُلِّ شَیءٍ عَلیمٌ )اول و آخر و پیدا و پنهان اوست و هم او به همه امور، عالم و داناست. ((25)

« ظاهر» برگرفته از « ظهور» می تواند باشد و یا از« ظَهر» که به معنی پشت است. وجود، یکی مربوط به ذات (واجب الوجود) و یکی مربوط به غیر ذات( ممکن الوجود) می باشد. خداوند، واجب الوجود و مخلوقات، ممکن الوجود هستند. خداوند، غائب است یعنی پنهان. در « قل هو الله احد»، « هو» اشاره دارد به ضمیر غائب معین. علم و حیاة و قدرت، عین ذات خداست. علم، غائب است. عِالم، علم به علم خود دارد اما علم او دیده نمی شود. سخنی که از عِالم ، ظهور پیدا می کند، ظهور علم اوست.

ذات خداوند شناختنی نیست و هیچ کس راه به آن ندارد، خلقت تمام ممکنات، ظهور قدرت خداست و همه مخلوقات، آیات و مظاهر صفات او هستند که با شناخت هر یک می توان صانع آن را شناخت.

مظهر تام و تمام صفات خداوند، چهارده نور پاکند؛ یعنی محمد(ص) و آل محمد(ع) و با شناخت آنها کامل ترین شناخت نسبت به خداوند میسر می شود. لذا خداوند آنها را برای انسانها جهت شناخت و تقرب به خود وسیله قرار داده است، چنانچه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) می فرمایند:« بِنا عُرِفَ اللهُ وَ بِنا عُبِدَاللهُ» (به وسیله ما، خداوند شناخته شده و به وسیله ما خداوند عبادت می شود. )(26)

خداوند متعال از یک نظر، غائب است و از یک نظر، ظاهر است. او غائب است از چشم سر( حواس) و ظاهر است بر چشم سِرّ ( دل).

خواص:

1- به جهت ظاهر شدن امری پنهان و حاصل شدن کشفیات در هر روز 1106 مرتبه ذکر « یا ظاهر» گفته شود.

2- اگر بخواهد که از رجال الغیب شود و وجود مقدس امام زمان(ع) بر او ظاهر گردد روزی 1106 مرتبه ذکر « یا ظاهر» را بخواند.

 

56- باطن( پنهان از دیده ها)

هُوَ الأوَّلُ وَ الآخِرُ وَ الظّاهِرُ وَ الباطِنُ وَ هُوَ بِکُلِّ شَیءٍ عَلیمٌ (اول و آخر و پیدا و پنهان اوست و هم او به همه امور، عالم و داناست. )(27)

باطن هر چیز تا به مرحله ظهور نرسد محسوس نیست. مثل باطن و استعداد دانه ای که تا نروید و ظهور پیدا نکند دیده نمی شود.

کثرت در ظاهر است و وحدت در باطن. درخت، یکی است و ظهور میوه ها، ظهور کثرت است از درخت.

کثرتها بستگی به یکتایی حضرت حق دارند، وحدت یعنی یکتا بودن خالق، کثرت در لباس وحدت ظهور می کند، کثرت در ظاهر است و وحدت در باطن. علم تمام کثرتها در باطن و نزد صاحب ولایت کلیّه اِلهیّه است که امروز وجود مقدس امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می باشد. لذا امیرالمومنین(ع) فرمودند: « از اول تا آخر دنیا من تمام شیعیان و دشمنانم را می شناسم.»

امام صادق(ع) نیز می فرمایند: « ما اهل بیت، شیعیانمان را می شناسیم آنچنان که مردی اهل خانه اش را می شناسد.»(28)

باطن شناسی علمی است که خداوند به هر که بخواهد اعطاء می کند البته تا نفس مزکّی(29) نباشد باطن شناسی میّسر نیست یعنی نفس انسان باید واجد فضائل اخلاق و فاقد رذائل آن شده باشد تا لایق این عطیه خداوندی گردد.

ذات اقدس احدیت در خفاء و ظهور، کمال دارد. او در ذات و صفات یکتاست. خورشید، یکی است ولی ظهور و تابش نور آن کثرت دارد. موجودات به نور خورشید دیده می شوند ولی کثرت موجودات دلیل بر وجود چند خورشید برای دیدن آنها نیست.

بعضی موجودات کثرتشان باعث خفای آنها می شود. مثل خود خورشید. کثرت نور خورشید در روز، به علت روشن بودن همه جا باعث غفلت از وجود خودش می شود لذا هیچ کس نمی گوید من فلان چیز را به نور خورشید می بینم، بلکه می گوید فلان شیء را می بینم. همچنان که نور آفتاب نشانه وجود خورشید است، وجود کلیه ممکنات نشانه وجود خداست. از اثر پی به موثر و از مصنوع پی به صانع می توان برد و کمال صنع خدا در وجود محمد(ص) و آل محمد(ع) به ظهور رسیده که مظاهر تامّه صفات خدایند و ما خدا را به آنها می شناسیم.

دل اگر خداشناسی همه در رخ علی بین به علی شناختم من به خدا قسم خدا را

لذا امیرالمومنین(ع) می فرمایند:

« أنا الظّاهِرُ، أنا الباطِنُ، أنا اأوَّلُ، إنا الآخِرُ» (من ظاهر هستم، من باطن هستم، من اول هستم، من آخر هستم.)(30)

علی (ع) محل ظهور صفت قدرت و علم خداست، لذا علی(ع) عین الله، اذن الله و یدالله می شود. و امام حسین(ع) ثارالله می شود و اما شناخت محمد(ص) و آل محمد(ع) نسبت به خدا، از صانع به مصنوع است یعنی برای ایشان، وجود خداوند دلیل بر وجود ممکنات است، نه وجود ممکنات دلیل بر وجود خدا، و این عالی ترین مرحله توحید و خداشناسی و همان توحید شهودی است که مختص به این چهارده نور پاک می باشد، لذا در نزد ایشان، ذات خدا بر وجود خدا دلیل است و اینان نیاز به برهان و دلیل دیگری بر اثبات صانع ندارند؛ چنانچه امیرالمومنین(ع) می فرمایند:

« یا مَن دَلَّ عَلی ذاتِهِ» (ای آن که راهنمایی کند به وجود خود به وسیله ذات خودش.)(31) و یا در جواب این که آیا شما خدا را به پیغمبر(ص) می شناسید یا پیغمبر(ص) را به خدا؟ می فرمایند: پیغمبر(ص) را به خدا می شناسم.(32)

خواص:

1- جهت پی بردن به ضمائر و معانی موجود در قلب اشخاص، مداومت شود بر ذکر « یا باطن» به تعداد 62 مرتبه.

2- جهت دفع دشمن سر سخت 62 مرتبه ذکر « یا باطن» گفته شود.

 

57- حقّ ( راست، درست)

أنَّ اللهَ هُوَ الحَقُّ المُبینُ (همانا خداوند، حقیقت آشکار و روشن است. )(33)

ضد حق، باطل است. حق مطلق، ذات اقدس احدیت است و او حق همیشگی است. آینه تمام نمای حق- در صفات- محمد(ص) و آل محمد(ع) می باشند و دیدن و شناخت خدا به دیدن و شناخت آنهاست و این بزرگواران انسانهای حق نمایند.

خواص:

1- برای وصول طلبی که توانایی باز پس گرفتن آن نیست 108 مرتبه ذکر « یا حق» خوانده شود( تاثیر این ذکر تا آنجاست که حتی بدهکار به دنبال طلبکار خود خواهد آمد.)

2- جهت ادای قرضی که توانایی بازپرداخت آن نیست قبل از اذان صبح 108 مرتبه ذکر« یا حق» خوانده شود.

3- جهت صفای نفس و محو رذائل(34) و آراستن آن به فضائل اخلاق، بعد از ساعت 12 نیمه شب، دو رکعت نماز، زیر آسمان با سر برهنه خوانده سپس در حالت ایستاده 100 مرتبه ذکر « یا حق» خوانده شود.

عدد ابجد « بحقّ»، 110 می باشد که مساوی با عدد « علی» است که اسم اعظم خداست؛ پس در دعاها هرگاه گفته شود « بحقّ» یعنی « علیّ » والعاقل یکفیه الاشاره …

 

 

30- إله ( معبود)

إلهاً واحِداً وَ نَحنُ لَهُ مُسلِمُونَ – ( خداوند یكتا، همان) معبود یگانه است و ما مطیع فرمان اوییم.(1)

اله تمام اشیاء خداست؛ یعنی موجودیت تمام اشیاء به وجود مطلق او وابسته است. ( به شرح « الله» مراجعه شود.)

31- واحد( یكتا و یگانه)

إلهاً واحِداً وَ نَحنُ لَهُ مُسلِمُونَ – ( خداوند یكتا، همان) معبود یگانه است و ما مطیع فرمان اوییم.(2)

فاعل بافعل، ذات حضرت احدیت است و بس؛ یعنی در ذات و صفات یگانه است. اگر بخواهیم خداوند متعال را به « یا واحد» بخوانیم هیچ توجه به اعداد نیست.

خواص:

1- برایمتوجه كردن دلها به سوی خود در هر روز 10 مرتبه ذكر« یا واحد» خوانده شود.

32- شكور( بسیار سپاس پذیرنده و پاداش دهنده)

فَانَّ اللهَ شاكِرٌ عَلیمٌ – به درستی كه خدا سپاسگزار داناست.(3)

شكور، معطی اجر جزیل(4) را گویند: یا مَن یُعطِی الكَثیرَ بِالقَلیلِ(5) یعنی در مقابل عملی كوچك اجر بزرگ عطا می كند.

خواص:

1- به جهت شفای چشمی كه بسیار رمق دیده( بسیار درد می كند) با وضو به مقداری آب 40 مرتبه اسم «الشكور» خوانده و سپس چشم را با آن شستشو دهد.

2-برای وسعت رزق و معیشت بعد از نماز صبح 526 مرتبه در یك مجلس ذكر « الشكور» گفته شود.

33- غفور( غافر) ( همیشه آمرزنده و پوشاننده)

إنَّ اللهَ غَفورٌ رَحیمٌ – همانا خدا آمرزنده و مهربان است.(6)

غفور به كسی اطلاق می شود كه بسیار رحیم است و گنهكاری را كه به او رجوع كرده مورد بخشش و مغفرت قرار می دهد.

خواص:

1- اگر كسی معصیتی كرده اما پشیمان است و نمی خواهد در دنیا، برزخ و آخرت رسوا شود( حتی در مقابل فرشتگان) ظهر روز جمعه، 1286 مرتبه ذكر« الغفور» را بخواند.

2-به جهت رفع وسواس شیطانی حتی در عبادات، هر روز بعد از نماز صبح 100 مرتبه ذكر« الغفور» خوانده شود.

34- وهاب( بسیار بخشنده)

إنَّكَ أنتَ الوَهّابُ – ( بار خدایا!) همانا كه تو بسیار بخشنده ای.(7)

خداوند متعال معطی بلاعوض(8)است و در مورد خواسته ها هیچ محدودیتی برای درخواست كننده از او وجود

ندارد.

بخشش خداوند دو نوع است:

1-بخشش عام: در دعای ماه رجب می خوانیم:

یا مَن أرجُوهُ لِكُلِّ خَیر وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِندَ كُلِّ شَرٍّ یا مَن یُعطِی الكَثیرَ بِالقَلیلِ یا مَن یُعطی مَن سَأَلَهُ یا مَن یُعطی مَن لَّم یَسأَلهُ وَ مَن لَم یَعرِفهُ تَحَنُّناً مِنهُ وَ رَحمَةً …(9)

2-بخشش خاص: كه صفت « وهابیت» خداوند متعال، مربوط به بخشش های خاص اوست.

خواص: 1- به جهت استفاده از بخششهای مادی خدا و غنای مادی، در ثلث آخر هر شب، در سجده 14 مرتبه ذكر« یا وهاب» خوانده شود.

2- برای برخوردار شدن از بخششهای خاص خدا و ریشه كن شدن كلی فقر در هر شبانه روز، 100 مرتبه ذكر« یا وهاب» خوانده شود.

3- برای برخوردار شدن از عطایا و عنایات خاصه خداوند در هر زمان كه حال خوشی پیدا شود خدا را این گونه خطاب نماید:

یا واهِبَ العَطایا أعطِنی

35- سمیع الدعا: مجیب الدعا ( شنونده و اجابت كننده دعا)

إنَّكَ سَمیعُ الدُّعاء – ( خداوندا!) همانا تو شنونده و پاسخ دهنده دعا هستی.(10)

خواص:

1- مداومت بر این اسم شریف،موجب استجابت دعاست.

2- نوشتن این اسم بر ظرف چینی با مشك و زعفران و شستن آن با روغن گل و چكانیدن آن در گوش كر موجب شفاست.

عدد كبیر اسم « سمیع الدعاء»، 180، وسطش 18 و صغیرش 9 است. در روز، حداقل 9 مرتبه این اسم خوانده شود.

36- قائم( ایستاده)

… وَ أولوالعِلمِ قائماً بِالقِسطِ – و صاحبان علم برپادارندگان عدل و دادند.(11)

خواص:

1- هر كه چهل روز مواظبت نماید به عدد كبیر اسم « القائم» ( 151 مرتبه) بعد از نماز صبح برای او قدرت عالی در زبون ساختن نفس سركش پدید آید و رازهایی مخفی در این اسم وجود دارد.

2- به جهت طولانی شدن عمر تا ظهور حضرت مهدی( عج)  در هر شبانه روز 151 مرتبه ذكر « یا قائم» خوانده شود.

37- شهید( گواه و كسی كه چیزی بر او پنهان نباشد)

وَاللهُ شَهیدٌ عَلی ما تَعمَلُونَ – و خداوند گواه حاضر است بر آنچه كه می كنید.(12)

شهید بر وجودی اطلاق می شود كه هیچ غیبی برای او وجود ندارد و بر همه اسرار واقف است و در همه جا حاضر و ناظر می باشد.

خواص:

1- برای آگاه شدن از امور پنهانیدر هر شبانه روز 70 مرتبه ( یا بیشتر) ذكر « یا شهید» خوانده شود.

2- برای پیدا شدن گمشده، بر روی چهار گوشه كاغذ سفید، اسم « یا شهید» و در وسط آن، اسم گمشده را بنویسد؛ سپس در هفت روز متوالی، در هر روز 7 مرتبه گفته شود « یا شَهیدُ ألحِق» و در این هفت روز، كاغذ همراه شخص باشد.

38- الرقیب ( حافظ و دیدبان قوم)

إنَّ اللهَ كانَ عَلَیكُم رَقیباً – به درستی كه خدا بر شما نگهبان باشد.(13)

« الرقیب» به معنی صاحب اختیار هم آمده است، « الرقیب» ذات مقدسی است كه نگاهدارنده و مراقب و ناظر مخلوقات است در جمیع احوال، چیزی از حالات ایشان بر او مخفی و پوشیده نیست و اختیار همه با اوست.

خواص:

1- به جهت رفع مرضی كه طولانی شده در دهانه كوزه یا پارچ، چند مرتبه اسم« یا رقیب» نوشته شده و درون آن آب ریخته و سپس مقداری از آن آب را به مریض بنوشانند.

2- مداومت بر اسم « یا رقیب» غفلت را از دل بیرون می كند.

3- خواندن اسم « یا رقیب» به تعداد 7 مرتبه برای دفع دشمن قوی مجربست.

4- مداومت بر این اسم برای حفظ مال و عیال از جمیع بلایا نافع است. عدد كبیر « یا رقیب»، 312 مرتبه و عدد وسط آن 33 مرتبه می باشد.

39- حسیب( شمارنده – محاسب)

كَفی بِاللهِ حَسیباً – خدا برای محاسبه خلق كافی است.(14)

خداوند، تمام افعال ما را از نیك و بد بَر می شمارد و به آنچه در نهان و آشكارا انجام می شود عالم است، لذا در حدیث آمده است:

حاسِبوا أنفُسَكُم قَبلَ أن تُحاسِبوا.

ترجمه: به حساب خود رسید قبل از این كه به حساب شما برسند.(15)

خواص:

1- جهت نظم پیدا كردن در كارها روزی 80 مرتبه ذكر« یا حسیب» گفته شود.

2- جهت دفع شر دشمنی كه شرش غیر مستقیم می رسد، مداومت بر این ذكر نافع است.

40- العَفُوّ ( محو كننده گناهان- بسیار بخشنده)

إنَّ اللهَ كانَ عَفُوّاً غَفُوراً(16)- همانا خداوند آمرزنده و بخشنده است.

العَفُوُّ مُشتَقٌ مِنَ العَفو عَلی وَزنِ فَعولِ وَ العَفُوُ المَحوُ(17)

« عفو» در لغت به معنی پاك نمودن و محو كردن است. « العفو» ذات مقدسی است كه با نهایت كمال و قدرت و عظمت و جلالت خویش در صدد انتقام بر نمی آید و محو كننده گناهان مهلكه ( میراننده دل و جان ) است و به اندك بهانه ای از آنها می گذرد و بنده، هر اندازه گناه كرده باشد چون به در خانه او رود عفو می گردد:

مـا مـحـو تـجـلـی الـهـــیـم

آسوده ز حُبّ مال و جاهیمعریان ز لباس خود پرستیوارسته ز جُبّه(18)و كلاهیمهـمواره بـه مسنـد قـنـاعـتدر كشـور فـقـر پـادشـاهیمداریم امـید عفـو، هـر چـنـدمستـغـرق لـُجـّه(19)گـنـاهـیـم خواص:

1-به جهت محو و بخشوده شدن گناهان و كسب نورانیت در طی شبانه روز بر اسم « العفو» مداومت شود.

2- جهت رفع وسواس در عبادات و نجاسات، این ذكر زیاد خوانده شود.

3- مداومت بر اسم شریف« العفو» جهت آمرزش گناهان و توفیق یافتن به توبه، نافع است.

4- در مفاتیح النجاة نقل كرده اند كه هر كس این ذكر را بسیار بخواند وسواس از او زایل شود.

41- الوكیل( كفیل، قائم به حفظ حقوق)

وَ كَفی بِاللهِ وَكیلاً – و خداوند برای نگهبانی و كفالت عالم، كافی است.(20)

خداوند متعال بهترین كفیل و وكیل است و تمام انسانها باید به او اعتماد كنند. او ایشان را كفایت می كند همچنان كه در قرآن مجید می فرماید: حَسبَنَا اللهُ وَ نِعمَ الوَكیلُ(21)

و یا: وَ مَن یَتَوَكَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُهُ.(22)

خواص:

1- به جهت مصونیت در هنگام شنا در دریا( به شرط رعایت اصول عقلانی یعنی آشنایی با شنا یا طوفانی نبودن دریا)، 66 مرتبه ذكر « الوكیل» خوانده شود.

2- برای مصون ماندن خانه و اثاثیه و اتومبیل از خطرات و آفات و آتش سوزی، 66 مرتبه ذكر « الوكیل» خوانده شود.

3- به جهت رفع شرّ دشمن، 66 مرتبه ذكر « الوكیل» خوانده شود.

42- مُقیت( حافظ، نگهبان)

وَ كانَ اللهُ عَلی كُلِّ شَیءٍ مُقیتاً – و خداوند بر همه نیك و بد اعمال خلق مراقب است.(23)

المُقیتُ مَعناهُ الحافِظُ الرَّقیب وَ یُقالُ بَل هُوَ القَدیرُ(24)- « مقیت»، به معنی نگهبان و محافظ دائمی است و به معنای توانمند نیز آمده است.

در كتاب بحارالانوار به معانی متعدد زیر نیز آمده است: حافظ، نگهبان و صاحب قدرت و سیطره كامل بر ممكنات و آفریننده رزقها و طعامها و رساننده آنها به جمیع اعضای بدنها.

خواص:

1- به جهت شفا پیدا كردن مریضی كه مأیوس از زندگی است اسم « المقیت» را به تعدادی كه جا بشود در ظرفی نوشته، روی آن آب ریخته و به مریض بنوشانند.

2- به جهت وسعت رزق در شبانه روز 55 مرتبه ذكر « المقیت» خوانده شود( مداومت بر این اسم مبارك برای توسعه رزق لازم است.)

3- برای برآمدن حوائج و مقاصد، نوشتن این اسم بر كوزه پرآب و نوشیدن از آن مجرب است.

43و 44- محیی( زنده كننده) / ممیت( میراننده)

لا الهَ الاّ هُوَ یُحیی وَ یُمیتُ – هیچ خدایی جز او نیست كه او زنده می كند و او می میراند.(25)

« محیی»، خداست. وجود دلالت بر هستی دارد و ضد وجود، نیستی و عدم است. تمام موجودات و مخلوقات مسبوق به عدم هستند.(26) خداوند متعال، حیات و ممات را از سر حكمت و برای آزمودن جوهر حقیقی ما خلق كرده است: الَّذی خَلَقَ المَوتَ وَ الحَیوةَ لِیَبلُوَكُم أَیُّكُم أحسَنُ عَمَلاً – اوست خدایی كه مرگ و زندگانی را آفرید تا ( جوهره) شما را به نیك و بد عملتان بیازماید.(27)

او برای موجودات حیات را قرار داده و جز وجه او، هر موجودی كه حیات دارد ممات هم دارد: كُلُّ مَن عَلَیها فانٍ وَ یَبقی وَجهُ رَبِّكَ ذُوالجَلالِ وَالاكرامِ(28)

خواص محیی:

هر كسی مدت یك اربعین ( 40 روز ) بر اسم « یا محیی» مداومت كند و هر روز به تعداد 1740 مرتبه آن را بگوید، عالِم گردد؛ به نوعی كهدر فهم و ادراك و حافظه خود متحیر گردد و چیزی برای وی مجهول نماند و در هر موقعی بخواهد هر مساله و هر مشكلی كه لاینحل باشد، با خواندن این اسم باذن الله معلوم كند.

خواص ممیت:

هر گاه نفس اماره بر شخصی غالب گردد و او بخواهد نفس را تحت سیطره خویش در آورد، در موقع خواب، دست بر سینه خود نهد و 100 مرتبه بگوید« یا ممیت» و آنقدر تكرار كند تا بخوابد، خدا او را بر نفسش مسلط فرماید. اگر در آخر ماه به نیت قلع و قمع هر جباری، 1001 مرتبه بخواند، آن ستمگر هلاك شود. ختم این اسم برای دفع خصم به مدت چهل روز، هر روز 1470 مرتبه مجرب است.

45- نعم المولی و نعم النصیر( چه خوب سرپرست و یاوری!)

وَ ان تَوَلَّوا فَاعلَمُوا أنَّ اللهَ مَولیكُم نِعمَ المَولی وَ نِعمَ النَّصیرُ

ترجمه: و اگر آن كافران به دین خدا پشت كرده اند، شما مومنان غم مخورید و بدانید كه خدا سرپرست شماست؛ چه خوب سرپرستی! و چه خوب یاوری!

خواص:

1-جهت رفع حاجات هر روز 350 مرتبه ذكر« نعم المولی و نعم النصیر» خوانده شود.

2- به جهت دفع خصم و غالب شدن به دشمن، هنگام بروز خطر از جانب آن بر خواندن این اسم به تعداد 350 مرتبه در هر روز مداومت شود و برای گرفتن نتیجه سریعتر، روز جمعه بعد از طلوع آفتاب خدا را به این اسم بخوانید. ( به همین تعداد)

46- قوی ( توانا – قدرتمند)

إنَّ اللهَ قَوِّیٌ شَدیدُ العِقابِ – همانا خدا توانا و سخت كیفر است.(29)

قدرت و قوت را غالباً توانایی معنا می كنند. خداوند متعال، قوی است و قدرت او عین ذات اوست نه اضافه بر ذات؛ یعنی خداوند، قادر به ذات است نه قادر به قدرت؛ چون قدرت خدا ذاتی است نمی توان گفت كه خدا هست ولی قدرت ندارد، لذا در دعای عدیله این گونه می خوانیم: كانَ قَویّاً قَبلَ وُجودِ القُدرَةِ وَ القُوَّةِ

ترجمه: قوی بود خداوند قبل از آن كه قدرت را خلق كند.

خدا، خالق قدرت و توانبخش موجودات و قوی مطلق است و تمام ممكنات واجد صفت ضعفند(30) « لا حَولَ وَ لا قُوَّةَ الاّ بِاللهِ».

خواص:

برای سرنگون كردن دشمن، مقداری آرد را خمیر كرده و تعداد 1000 گلوله به اندازه فندق از آن تهیه كنند. در حین ساخت گلوله ها به هر گلوله یك مرتبه ذكر « القوی» بخوانند و تدریجاً آنها را به یك یا چند پرنده حلال گوشت در یك یا چند روز بدهند تا آن را بخورند.

لینک کانال دعا و اذکار: https://telegram.me/doagooo

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *