خانه / استجابت دعا / علت تاخیر در اجابت دعا چیست – شرایط استجابت سریع دعا

علت تاخیر در اجابت دعا چیست – شرایط استجابت سریع دعا

در این پست از سایت ذکر و دعاهای قرآنی دعاگو 2agoo.com علت تاخیر در اجابت دعا چیست – شرایط استجابت سریع دعا را برای شما عزیزان قرار دادیم . دلیل استجابت نشدن دعا یا تاخیر در استجابت دعا چیست ؟ گاهی ممکن است تمام شرایط دعا وجود داشته باشد ولی باز هم دعا مستجاب نشود دلیل این موضوع می تواند این باشد که ما چیزی را از خداوند طلب می کنیم که به نفع ما نیست . بعض وقت ها هم دعا با تاخیر مستجاب می شود بنابر مصلحت و حکمت خداوند . بعضی مواقع هم علت تاخیر در استجابت دعا این است که خداوند بنده اش را دوست دارد و می خواهد بنده اش با او راز و نیار کند …

علت تاخیر در اجابت دعا چیست - شرایط استجابت سریع دعا
علت تاخیر در اجابت دعا چیست – شرایط استجابت سریع دعا

چرا برخی دعاها مستجاب نمی شود – شرایط استجابت سریع دعا,استجابت دعا,چرا دعا مستجاب نمی شود,چرا استجابت دعا به تاخیر می افتد,دلیل دیر مستجاب شدن دعا,علت تاخیر در استجابت دعا,حکمت و مصلحت الهی در تاخیر استجابت دعا

۱ – گاهى با وجود تمام شرایط دعا، دعا مستجاب نمى‏شود، چون به مصلحت ما نیست، یعنى چیزى را طلب مى‏کنیم که به سود ما نیست، اگر چه مى ‏پنداریم به نفع ما و خیر است

۲ – گاهى دعا مستجاب مى‏ شود، ولى از روى مصالحى تحقق عملى آن به تأخیر مى ‏افتد، حتى ممکن است تا بیست سال طول بکشد تا محقق گردد.

۳ – در روایت است خداوند وقتى بنده ‏اى را دوست داشته باشد، اجابت دعاى او را به تأخیر مى‏ اندازد تا بنده ‏اش با او راز و نیاز گوید.

از این رو مؤمنان ثابت قدم هیچ گاه از تکرار دعا مأیوس نمى‏شوند، بلکه مى ‏گویند:

دست از طلب ندارم تا کام من برآید یا جان رسد به جانان یا جان ز تن درآید

۴- گاهی اجابت دعاها در آخرت به صورت پاداش نمایان می شود و در دنیا خواسته اش بنابر مصالحی داده نمی شود.

اگر کسی بداند خداوند در عوض عدم اجابت دعا در دنیا، چه پاداشی برای او در آخرت در نظر گرفته است، هرگز نا امید نمی شود.

امام صادق(ع) می فرماید:

«روز قیامت خداوند متعال می فرماید:

ای بنده من!‌ تو مرا خواندی و من اجابتت را به تأخیر انداختم. اکنون ثواب و پاداش تو چنین و چنان است. پس مؤمن آرزو می کند که کاش هیچ دعایی از او در دنیا اجابت نمی شد، برای آن ثواب و پاداش نیک که می بیند»

از روایات استفاده می شود که هیچ دعایی بی اثر نیست و هر دعایی در دنیا و آخرت تأثیر مناسب خود را دارد.

امام سجاد(ع) می فرماید:

«دعای مؤمن یکی از سه فایده را دارد: یا برای او در آخرت ذخیره می گردد ، یا در دنیا برآورده می شود ، یا بلایی را که می خواست به او برسد،‌ از وی می گرداند»

علاوه بر مطالب یاد شده، همیشه به این نکته توجه داشته باشید که نماز و روزه و دعا و غیره، مطلوبیت ذاتی دارند و فلسفه دعا تنها بر آوردن حوائج به ویژه خواسته های دنیوی نیست، بلکه خود دعا و مناجات با خدا،‌ صرف نظر از اجابت یا عدم اجابت، ارزش دارد و به اصطلاح طلب مهم تر از مطلوب است

**************************************************

بازنشر : سایت دعاگو (بزرگترین منبع ذکر و دعاهای قرآنی)

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *