خانه / مطالب متفرقه / دلایل علمی غسل جنابت چیست ؟ چرا در دین اسلام به غسل جنابت تاکید شده است ؟

دلایل علمی غسل جنابت چیست ؟ چرا در دین اسلام به غسل جنابت تاکید شده است ؟

در این پست از سایت ذکر و دعاهای قرآنی دعاگو 2agoo.com دلایی علمی غسل جنابت چیست ؟ چرا در دین اسلام به غسل جنابت تاکید شده است ؟ را برای شما عزیزان قرار دادیم .

دلای علمی غسل جنابت چیست ؟ چرا در دین اسلام به غسل جنابت تاکید شده است ؟
دلای علمی غسل جنابت چیست ؟ چرا در دین اسلام به غسل جنابت تاکید شده است ؟

دلای علمی غسل جنابت چیست ؟ چرا در دین اسلام به غسل جنابت تاکید شده است ؟,چرا باید غسل جنابت بگیریم,فواید علمی غسل جنابت,غسل جنابت چه تایری بر انسان دارد ؟,غسل جنابت بعد از رابطه جنسی زناشویی

دلای علمی غسل جنابت چیست ؟ چرا در دین اسلام به غسل جنابت تاکید شده است ؟

موارد مهمی که باید در مورد فواید  غسل جنابت بدانید:

غسل جنابت چه دلیل و وفایدی دارد که اینقدر اسلام بر آن تاکیید کرده است. اسلام دین کاملی است و قبل از انکه محققان و دانشمندان به نکات ریز سلامت پی ببرند دین مقدس اسلام آن را بیان کرده است.غسل جنابت

 

غسل جنابت مسائل زناشویی

 

دلیل غسل جنابت چیست؟

به هنگام خروج منی یا آمیزش جنسی هم روح متأثر می شود و هم جسم. غسل جنابت که هم شستشوی جسم است و هم به علت اینکه به قصد قربت انجام می یابد شستشوی جان است، اثر دوگانه ای روی جسم و روح می گذارد تا روح را به سوی خدا و معنویت سوق دهد و جسم را به سوی پاکی و نشاط و فعالیت بدنی و فکری می شود.

از همه اینها گذشته وجوب غسل جنابت یک الزام اسلامی برای پاک نگه داشتن بدن و رعایت بهداشت در طول زندگی است زیرا بسیارند کسانی که از نظافت خود غافل می شوند ولی این حکم اسلامی آنها را وادار می کند که در فواصل مختلفی خود را شستشو دهند و بدن را پاک نگاهدارند این موضوع اختصاصی به مردم اعصار گذشته ندارد در عصر و زمان ما نیز بسیارند کسانی که به علل مختلفی از نظافت و بهداشت بدن غافلند. (البته این حکم به صورت یک قانون کلی و عمومی است حتی کسی را که تازه بدن خود را شسته، شامل می شود).

مجموعه جهات سه گانه فوق روشن می سازد که چرا باید به هنگام خروج منی (در خواب یا بیداری) و همچنین آمیزش جنسی (اگر چه منی خارج نشود) غسل کرد و تمام بدن را شست.

 فواید غسل جنابت

غسل جنابت از نظر علمی

فواید غسل جنابت از نظر علمی

طبق تحقیقات دانشمندان، در بدن انسان دو سلسله اعصاب نباتی وجود دارد که تمام فعالیت‏های بدن را کنترل می‏کنند (اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک) این دو رشته اعصاب در سراسر بدن انسان گسترده‏اند. وظیفه اعصاب سمپاتیک  تند کردن و وظیفه اعصاب پاراسمپاتیک کند کردن فعالیت دستگاه‏های مختلف بدن است. گاهی جریان‏هایی در بدن رخ می‏دهد که این تعادل را به هم می‏زند، از جمله آنها مسئله (ارگاسم و اوج لذت جنسی) است که معمولا مقارن خروج منی صورت می‏گیرد. از جمله اموری که می‏توان اعصاب سمپاتیک را به کار وادار و تعادل از دست رفته را تأمین کرد، تماس آب با بدن است و از آنجا که تأثیر (ارگاسم) روی تمام اعضای بدن به طور محسوس دیده می‏شود، دستور داده شده که بعد از آمیزش جنسی یا خروج منی، تمام بدن با آب شسته شود. 

حدیث درباره غسل جنابت

امام صادق علیه‏السلام

همچنین بخوانید : تمام مطالب و دانستنیها در مورد مسائل زناشویی

– در پاسخ زندیقی که پرسید :علّت غسل جنابت چیست ؟ همانا آمیزش‏کننده ، کاری حلال انجام داده است و کار حلال هم مایه آلودگی نیست:جنابت ، همانند حیض است ؛ چرا که نطفه ، خونی است استحکام نایافته و آمیزش هم امکانپذیر نیست ، مگر به حرکتی سخت و شهوتی چیره . پس ، چون به پایان رسانَد ، بدن ، نفس می‏کشد و مرد از نفس آن ، در خود بویی بد احساس می‏کند . غسل برای همین واجب شده است و البته غسل جنابت ، افزون بر این ، امانتی است که خداوند به بندگان خویش سپرده است تا از این رهگذر ، آنان را بیازماید .

امام رضا علیه‏السلام :

علّت غسل جنابت ، پاکیزگی است تا انسان از آنچه از آزردگی آن کار دیده است ، تطهیر شود و همه تن او پاک گردد ؛ زیرا جنابت ، از همه بدن شخص برخاسته و از همین رو ، تطهیر همه بدن بر او واجب شده است . 

امّا علّت آسان‏تر گرفتن درباره پیشاب و مدفوع ، آن است که از جنابت بیشتر و همیشگی‏ترند و از همین رو ، به سبب فراوانی ، مشقت‏آوری و بیرون آمدن آنها بدون خواست و شهوت ، خداوند ، در این باره به وضو بسنده داشته است ، در حالی که جنابت ، تنها از لذّت‏جویی و لذّت‏یابی و وا داشتن خود به این کار از انسان برمی‏خیزد 

حدیث «تحت کل شعرة جنابة»(3) (در زیر هر مویی جنابت است.) اشاره به همین نکته دارد. علاوه بر این مساله، هنگام عمل آمیزش، در اثر حرکات شدید، اعصاب خسته و منقبض می شود و غسل کردن با آب گرم، اعصاب را منبسط و آنها را به حال طبیعی و عادی بر می گرداند و نیز جریان خون را در همه بدن تشدید و تجدید می نماید.»(4)

منبع احادیث :بحارالانوار

لینک کانال دعا و اذکار : https://telegram.me/doagooo

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *