خانه / مطالب متفرقه / احکام شرعی تسخیر جن و احضار ارواح و شیاطین از نظر مراجع تقلید چیست ؟

احکام شرعی تسخیر جن و احضار ارواح و شیاطین از نظر مراجع تقلید چیست ؟

در این پست از سایت ذکر و دعاهای قرآنی دعاگو 2agoo.com احکام شرعی تسخیر جن و احضار ارواح و شیاطین از نظر مراجع تقلید چیست ؟ را برای شما عزیزان قرار دایدم .

احکام شرعی تسخیر جن و احضار ارواح و شیاطین از نظر مراجع تقلید چیست ؟
احکام شرعی تسخیر جن و احضار ارواح و شیاطین از نظر مراجع تقلید چیست ؟

احکام شرعی تسخیر جن و احضار ارواح و شیاطین از نظر مراجع تقلید چیست ؟,حکم شرعی تسخیر جن چیست ؟,احکام شرعی احظار روح چیست ؟,نظر مراجع تقلید شیعه درباره تسخیر جن و احضار روح چیست ؟,حکم شرعی ارتباط با شیطان و جنیان چیست ؟

احکام شرعی تسخیر جن و احضار ارواح و شیاطین از نظر مراجع تقلید چیست ؟

امام صادق(علیه السلام) به نقل از پیامبر اسلام(صلى الله علیه و آله) فرمودند: «مَنْ مَشى‏ الى‏ ساحِرٍ اوْ کاهِنٍ اوْ کَذّابٍ یُصَدِّقُهُ فیما یَقُولُ فَقَدْ کَفَرَ بِما انْزَلَ اللَّهُ مِنْ کِتابٍ»؛

وسائل الشيعه، ج 12، ابواب ما يكتسب به، باب 26، ح 3.]

(کسى که به سراغ جادوگر، یا پیشگو، یا آدم هاى دروغگویى که از آینده خبرمى‏ دهند، برود، و گفتار آنها را تصدیق کند، نسبت به قرآن مجید کفر ورزیده است!). طبق روایات مذکور، کسانى که براى یافتن گمشده خود به سراغ افرادى مى ‏روند که سر کتاب باز مى کنند یا کارهای اینچنینی می کنند، مرتکب گناه بزرگى مى‏ شوند! چرا که اگر این باب گشوده شود، مفاسد بسیارى مثل تضعیف ایمان و اعتقاد افراد را بدنبال خواهد داشت.

مطابق نظر آيت الله خامنه اي

سحر و شعبده و احضار ارواح و جن

س 1230: یادگرفتن و یاددادن و دیدن شعبده و اقدام به بازیهایی که همراه با تردستی هستند، چه حکمی دارد؟
ج: یاددادن و یادگرفتن شعبده‌ای که از انواع سحر باشد، حرام است، ولی بازیهایی که همراه با سرعت حرکت و تردستی هستند و از انواع سحر محسوب نمی ‏شوند، اشکال ندارد.

س 1231: آیا آموختن علم جفر و رمل و زیج‏ها و علوم دیگری که از امور غیبی خبر می‏دهند، جایز است؟

ج: آنچه از اين علوم در حال حاضر نزد مردم است، غالباً تا اين حد که موجب يقين و اطمينان به کشف امور غيبى و خبردادن از آنها شوند، قابل اعتماد نيستند، ولى آموختن علومى مانند جفر و رمل به‌طور صحيح اشکال ندارد به شرطى که مفسده‏اى بر آنها مترتّب نشود.

س 1232: آیا یاد گرفتن سحر و عمل به آن جایز است؟ و آیا احضار ارواح و ملائکه و جن جایز است؟

ج: علم سحر و يادگرفتن آن حرام است مگر آنکه به منظور غرض عقلايى و مشروع باشد وامّا احضار ارواح و ملائکه و جن، برحسب اختلاف موارد و وسائل و اغراض، احکام مختلفى دارد.

س 1233: مراجعه مؤمنین به بعضی از کسانی که از طریق تسخیر ارواح و جن اقدام به معالجه می‏کنند، با توجه به اینکه یقین دارند که آنها فقط کار خیر انجام می‏دهند چه حکمی دارد؟

ج: اين کار فى ‏نفسه اشکال ندارد، مشروط بر اينکه از راههايى که شرعاً حلال هستند، اقدام شود.

س 1234: آیا فالگیری از طریق سنگریزه و کسب درآمد با آن جایز است؟

ج: اخبار به کذب جايز نيست.

هیپنوتیزم‏

س 1235: آیا هیپنوتیزم جایز است؟
ج: اگر به منظور غرض عقلايى و بارضايت کسى که مى‏خواهد هيپنوتيزم شود صورت بگيرد و همراه با کار حرامى هم نباشد، اشکال ندارد.

س1236: عدّه‏ای نه به قصد درمان بلکه به منظور نشان دادن قدرت روحی انسان مبادرت به هیپنوتیزم می‏کنند، آیا این عمل جایز است؟ آیا افرادی که در این زمینه صاحب تجربه هستند ولی متخصّص آن نیستند، جایز است اقدام به این کار کنند؟
ج: به‌طور کلى يادگيرى هيپنوتيزم و استفاده از آن به غرض عقلايى حلال و قابل ملاحظه اشکال ندارد به شرط اينکه با رضايت و موافقت کسى باشد که مى‏خواهد به خواب مصنوعى برود و ضرر معتنابهى هم براى او نداشته باشد. اجوبه الاستفتائات.


حضرت آیت الله مکارم شیرازی

ارتباط انسان با جن [جن]

پرسش : با عرض احترام سئوال بنده این است که آیا ممکن است انسان با جن ارتباط برقرارکند؟ با توجه به اینکه این دو از یک عالم وجودی نیستند آیا این ارتباط میسر است؟ آیا رجوع به افرادی که ادعای ارتباط با جن را دارند به هر نیت و غرض مثلا برای مداوا از لحاظ شرعی اشکالی ندارد؟
پاسخ : این ارتباط امکان دارد ولی رفتن دنبال این کارها جایز نیست.

تبعیت اجنه از پیامبر(ص) [جن]

پرسش : با توجه به اینکه در قرآن از خلقت جن صحبت شده چرا خلقت آنها اینقدر ناشناخته مانده است؟ آیا آنها پیامبر جداگانه ای دارند؟
پاسخ : از ظاهر آیات قرآن استفاده می شود که آنها تابع پیامبر ما هستند و چون مخلوقی جداگانه می باشند از ما مخفی مانده اند.

احضار ارواح و هیپنوتیزم [احضار ارواح]

پرسش : افرادی هستند که کار هیپنوتیزم و احضار روح می کنند. می خواستم بدانم که کار آنها از نظر شرعی عیب دارد؟ البته اگر این کار برای تقویت ایمان انسان های دیگری که مثلا در حال دیدن احضار روح هستند باشد (همچنین افرادی که کار احضار روح می کنند پولی را نگیرند و فقط برای رضای خدا باشد ) از نظر شرعی اشکال دارد یا نه؟ اگر احضار روح و یا هیپنوتیزم برای روشن شدن حقیقتی باشد اشکال دارد یا نه؟
پاسخ : غالب اینگونه مدعیان در خطا و اشتباه اند هر چند اصل عمل امکان پذیر است و اگر برای کشف امور پنهانی انجام گیرد حرام می باشد.

حکم احضار ارواح [احضار ارواح]

پرسش : نظر حضرتعالى در مورد احضار ارواح چیست؟ آیا عقلا این کار امکان پذیر است؟ و چنانچه ممکن باشد، آیا از دیدگاه شرع مجاز است؟
پاسخ : این کار عقلا امکان پذیر است، ولى شرعاً جایز نیست، و مفاسد زیادى به بار مى آورد.(1)استفتائات آیت الله مکارم شیرازی.

علم جفر، جن، روح و خرافات

. سِحر و جادو : هرچند سحر و جادو به تصديق قرآن مجيد حقيقت دارد[1] ، ولى غالب آنچه را مردم سحر و جادو مى‌دانند اوهام و خيالاتى بيش نيست. براى رفع آن هر روز پنج مرتبه آية الكرسى بخوانيد و به خود و اطرافيانتان بدميد و هر روز هر چند به مقدار كم صدقه بدهيد و بر خدا توكّل كنيد.
. چشم زخم : چشم زخم در حقيقت نوعى انرژى موجود در چشم است كه هر كه داراى آن است مى‌تواند از آن استفاده خوب يا بد كند؛ مانند چاقويى است كه كسى به دست مى‌گيرد. ولى بيشتر چشم زخم‌هايى كه مردم مى‌گويند خيالات است. براى رفع آن هر روز پنج مرتبه آية‌الكرسى بخوانيد و به خود و اطرافيانتان بدميد وهر روز هرچند به‌مقدار كم صدقه بدهيد و بر خدا توكّل كنيد.

. علم جفر : چون علم جفر به‌طور كامل نزد غير معصومين نيست و ناقص آن اثر چندانى ندارد، تأييد نمى‌شود و به دنبال آن نرويد.

. احضار روح : ارتباط با ارواح عقلا ممكن است، ولى اين كار شرعاً جايز نيست و مفاسد فراوانى به بار مى‌آورد.[2]

. جنّ : موجودى است ناپيدا و مطابق آنچه در قرآن آمده حقيقت دارد[3] ، امّا بر خلاف پندار برخى عوام كارى به انسان‌ها ندارد و آنچه در افواه مشهور است غالبآ زاييده خيالات است وكسانى كه مبتلا به اوهام هستند لازم است هرگز به آن فكر نكنند واگر در هر روز پنج مرتبه آية‌الكرسى[4] را بخوانند آرامش بيشترى خواهند داشت.

. احضار جنّ : اين امر ممكن است ولى شرعآ جايز نيست وبسيارى از مدّعيان آن دروغگو يا خطاكارند.

. اوراق شيخ احمد[5] : اين مطالب اعتبارى ندارد و عمل به دستورالعمل آن جايز نيست و ساليان دراز است كه به‌طور مرموزى انجام مى‌شود و بعيد نيست دشمنان اسلام براى سست كردن عقيده مسلمانان دست به اين كار زده باشند.

  • [1] . براى شرح بيشتر مى‌توانيد به تفسير نمونه، جلد 1، ذيل آيه 102 سوره بقره مراجعهكنيد.
  • [2] . رك: ارتباط با ارواح.
  • [3] . از جمله آياتى كه به وجود «جن» اشاره كرده سوره اسراء، آيه 88، سوره كهف، آيه 50،سوره الرّحمن، آيه 39.
  • [4] . آية الكرسى آيه 255 سوره بقره است ولى بهتر است دو آيه بعد را نيز بخواند.
  • [5] . «اوراق شيخ احمد» اصطلاحى است براى مطالبى به اين مضمون كه شخصى در خواب يكى از معصومين را ديده و دستورى داده و فرموده هر كه آن را بنويسد چنين مى‌شود و اگر ننويسد چنان مى‌شود.
  • احکام ویژه ( 600 مسئله كثير الابتلاء)، آیت الله مکارم شیرازی.

مطابق نظر آيت الله سيستاني

پرسش: سحر و جادو چه حکمی دارد ؟

پاسخ: سحر وجادواز محرمات ومعاصی کبیره است و جایز نیست.

پرسش: آیا جادو وجود دارد وکسی که عنوان می کند با جادو وجادوگری می تواند حال یکی را پریشان کند واقعیت دارد؟

پاسخ: سحر وجادو چنانکه از قرآن کریم بدست می آید اثر دارد (فیتعلمون منهما مایفرقون بین المرء وزوجه) والبته دعاهائی هم برای ابطال جادو و سحر هم هست و لی اکثر کسانی که ادعای سحر و جادو دارند دروغ می گویند و با ترفندهائی مردم را فریب می دهند و گاهی در اثر تلقین شخصی را مریض و بیمار می کنند و او گمان می کند جادو شده است.

۲پرسش: آیا شعبده بازی برای تفریح و سرگرمی ایراد دارد ؟

پاسخ: اگر مستلزم ضرر رساندن به مؤمن و مانند او باشد حرام است.

پرسش: ایا مراجعه به دعا نویس اشکال دارد؟ نظر شما در مورد سحر و جادو چیست؟

پاسخ: مراجعه به دعا نویس اشکال ندارد ولی سحر وجادو جایز نیست.استفتائات آیت الله سیستانی.

 مسئله 598ـ خواب مغناطیسی و احضار ارواح جایز است ؟

جواب : هر آنچه به انسانی که نباید به او صدمه زد ضرر و آسیب می رساند ، حرام است و جایز نمی باشد.

مسئله 599ـ آیا تسخیر جنّ برای حل مشکل مردمان مؤمن ، جایز است ؟
جواب : حکم این سؤال همانند حکم سؤال پیشین است .

لینک کانال دعا و اذکار : https://telegram.me/doagooo

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *