خانه / دعا / دعای تقویت قدرت سخنوری و افزایش فن بیان و نطق گویا + راهکارها

دعای تقویت قدرت سخنوری و افزایش فن بیان و نطق گویا + راهکارها

در این پست از سایت ذکر و دعاهای قرآنی دعاگو 2agoo.com دعای تقویت قدرت سخنوری و افزایش فن بیان و نطق گویا + راهکارها را قرار دادیم . برای تقویت قدرت بیان و افزایش قدرت سخن گفتن و سخنوری در یک جمع و کسب مهارت فن بیان و داشتن نطق گویا می توان از دستورالعمل و دعای زیر استفاده کرد . همچنین روش ها و راهکارهای اصولی و علمی دیگر برای داشتن فنی بیان و نطقی گویا و سخنوری را در این مطلب برای شما عزیزان گردآوری کردیم …

دعای تقویت قدرت سخنوری و افزایش فن بیان و نطق گویا + راهکارها

دعای قدرت سخنوری,دعای مهارت سخن گفتن,دعای تقویت فن بیان,دعای کسب مهارت سخنوری,دعای نطق گویا,دعای زیاد شدن قدرت بیان,دعای سخنوری در یک جمع,دعای نطق گویا داشتن,دعای بهتر سخن گفتن

دعای تقویت قدرت سخنوری و افزایش فن بیان و نطق گویا + راهکارها

آیه ۲۵ – ۳۶ سوره طه :

قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی ﴿۲۵﴾ وَیَسِّرْ لِی أَمْرِی ﴿۲۶﴾ وَاحْلُلْ عُقْدَهً مِّن لِّسَانِی ﴿۲۷﴾ یَفْقَهُوا قَوْلِی ﴿۲۸﴾ وَاجْعَل لِّی وَزِیرًا مِّنْ أَهْلِی ﴿۲۹﴾ هَارُونَ أَخِی ﴿۳۰﴾ اشْدُدْ بِهِ أَزْرِی ﴿۳۱﴾ وَأَشْرِکْهُ فِی أَمْرِی ﴿۳۲﴾ کَیْ نُسَبِّحَکَ کَثِیرًا ﴿۳۳﴾ وَنَذْکُرَکَ کَثِیرًا ﴿۳۴﴾ إِنَّکَ کُنتَ بِنَا بَصِیرًا ﴿۳۵﴾ قَالَ قَدْ أُوتِیتَ سُؤْلَکَ یَا مُوسَى ﴿۳۶﴾

ترجمه آیات :

گفت پروردگارا سینه ‏ام را گشاده گردان (۲۵) و کارم را براى من آسان ساز (۲۶) و از زبانم گره بگشاى (۲۷) [تا] سخنم را بفهمند (۲۸) و براى من دستیارى از کسانم قرار ده (۲۹) هارون برادرم را (۳۰) پشتم را به او استوار کن (۳۱) و او را شریک کارم گردان (۳۲) تا تو را فراوان تسبیح گوییم (۳۳) و بسیار به یاد تو باشیم (۳۴) زیرا تو همواره به [حال] ما بینایى (۳۵) فرمود اى موسى خواسته ‏ات به تو داده شد (۳۶)

روش هاى تقویت قدرت نطق و سخن گفتن

۱- در جمع کوچکی از دوستان هم ‏رتبه خود به سخنرانی بپردازید ولو در آغاز چند دقیقه بیشتر نباشد و حتی اگر سخنان شما موجب خنده و تمسخر دیگران شود.

۲- سطح مطالعات خود را بالا ببرید و کتاب‏های مفید را از آغاز تا پایان مطالعه کنید.

۳- کتاب‏های آیین سخنورى، دیل کارنگی و رمز پیروزی مردان بزرگ، آیت‏الله جعفر سبحانی را مطالعه کنید.

۴- متون مختلف را به صورت سخنرانی در مقابل آینه (در منزل) پیاده کنید. بخصوص مقالاتی که حالت دیکلمه دارد و موقع اجرا دقیقا در آینه به خود نگاه کنید.

۵- خاطرات و تجارب جالب خود را در جمع دوستان صمیمی‏تان تعریف کنید.

۶- با افراد فعال و پرتحرک که از قدرت بیان خوبی برخوردارند بیشتر مأنوس شوید.

۷- روابط اجتماعی خود را گسترش دهید، بدین منظور در سلام کردن و احوال‏پرسی با دیگران پیش‏قدم باشید و درباره بعضی موضوعات عمومی سر سخن را بگشایید و به گفتگو بنشینید.

۸- در کلاس درس سعی کنید متناسب با مواد درسی مختلف داوطلبانه مقالاتى را تهیه کنید و در حضور دیگران آن را بخوانید.

۹- هنگام سخن گفتن خود را گرفتار آداب و رسوم و تکلف‏های بی‏مورد نسازید، ساده، راحت و بدون هرگونه آداب خاص هدفتان را بیان کنید.

۱۰- به خود تلقین کنید: «من جرأت بیان دارم» «شهامت سخن گفتن را دارم» «در بیان مطالبم از اعتماد به نفس کافی برخوردارم» و این جملات را هر روز تکرار کنید.

نکات مهم :

سخنورى مهارتى است که با داشتن برخى ابزارهاى لازم با تمرین و ممارست به دست مى‏آید و همان طور که یکى از سخنرانان زبر دست گفته سخنوری یک هنر است.

طبیعى است در هر هنرى اصول خاص خود و شیوه‏هاى مشخص دارد. ما در اینجا برخى اصول و روش هاى لازم براى تقویت قدرت نطق و سخن گفتن را بیان مى‏کنیم و امیدواریم مفید واقع شود. 

قبل از هر چیز باید خزینه‏ى لغات خود را گسترش داد.

در صورتى که انسان واژه‏ها، کلمات و جملات ترکیبى و اصطلاحات زیادى در حافظه‏ى خود داشته باشد هنگام سخن گفتن به دنبال کلمه و جمله‏اى نخواهد گشت و از کلمات مختلف و متکثرى که در حافظه خود دارد استفاده کرده و متوقف نخواهد شد.

این امر در گرو مطالعه زیاد است بنابراین باید در زمینه‏هاى مختلف و مورد علاقه زیاد مطالعه کرد.

در این زمینه خواندن متون ادبى مثل گلستان و بوستان سعدى و نظایر آن در فصاحت و بلاغت مؤثر است.

همچنین استفاده از اشعار و ضرب المثل و داستان های مناسب، ضروری است.

تمرین و تکرار شرط اساسى این هنر و مهارت است.

در هر موقعیتى هر چند کوچک و با تعدادى اندک موضوعى را آماده کرده درباره‏اش با دیگران به گفتگو و تبادل نظر، بپردازید و با شهامت کامل درباره‏ى آن موضوع (که قبلاً درباره‏اش خوب فکر کرده‏اید و یا مطالعه داشته‏اید) سخن بگوئید.

مثلاً درسهاى خود را براى هم‏کلاسى خود بیان کنید و یا در کلاس درس، به طور پیشنهادى موضوعى را انتخاب نموده و کنفرانس بدهید و یا حتى در اتاقتان برای دوست و هم اتاقى خود مطلبى را آماده کرده براى او بازگو کنید و به طور کلى به هر مناسبتى و در هر موقعیتى به ایراد سخن بپردازید.

البته لازمه‏ این امر تسلّط نسبى شما بر موضوع و مطلب مورد نظرتان است. 

اعتماد به نفس شرط موفقیت در سخنرانى است اگر فرد از اعتماد به نفس کافى برخوردار نباشد در سخن گفتن ناتوان است و خجالت کشیده و حتی نمى‏تواند در گفتگوى کوتاه با دوست جدید و ناآشناى خود موفق شود.

قبل از حرف زدن، خوب فکر کنید و جملات و کلمات را آماده کرده و در ذهن خود به آنها ترتیب منطقى دهید. 

با افرادى که از این مهارت برخوردارند ارتباط نزدیک‏ترى داشته باشید و یا به نوارهاى آنها گوش داده و درباره‏ چگونگى ورود و خروج به سخنرانى و صحبت‏هاى او خوب دقت کنید. 

از طولانی صحبت کردن، خصوصا اگر مطلب جذاب و با مزه ای ندارید جدا بپرهیزید و به آمادگی شنوندگان توجه داشته باشید.

زیرا اگر شنونده خسته یا ناراحتی دیگری داشته باشد، سخنان شما برایش جذابیت ندارد، هر چند اصول فوق را کاملا رعایت کنید.

موضوع سخنرانی شما مطابق با نیازهای شنوندگان باشد. به عبارت دیگر در سخنرانی مقتضای حال را رعایت کنید. 

در سخن گفتن ادب را رعایت کنید و هرگز به کسی اهانت نکنید و نیز با عصبانیت سخن نگویید.

یکنواخت سخن نگویید، بلکه صدای شما در سخنرانی فراز و نشیب داشته باشد و در هر کجا که نیاز است احساسی و هیجانی صحبت کنید.

منبع : پرسمان

برگرفته از دعا سایت

**************************************************

بازنشر : سایت دعاگو (بزرگترین منبع ذکر و دعاهای قرآنی)

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *